Irene

Dit is geen aflevering van DWDD en niet het nieuwe TV talent van 2019. Irene Fransen doet gewoon even wat werk op haar MacBook. Tussen de bedrijven door en tussen de coulissen van de Stadsschouwburg in Groningen.

Irene Fransen in de Stadsschouwburg van Groningen. - © Fotografie: Martin Hogeboom

En een behind the scenes foto:

 

Pim

Vanochtend heb ik gezellig bijgepraat met collega-fotograaf Pim van der Maden in zijn fotostudio in Emmeloord. Pim is 1 van die mensen die je enorme positieve energie kunnen geven, dus zoals altijd vloog de tijd en ging ik weer boordevol inspiratie de deur uit. Maar niet voordat ik een portret van hem gemaakt had in zijn fotostudio terwijl hij bezig was met een nieuwe uitdaging: leren basgitaar te spelen. Een bezigheid waarop hij zich, net als op zijn vak, vol passie en enthousiasme stort.

fotograaf Pim van der Maden in zijn fotostudio in Emmeloord

 

behind the scenes:

Rien

Voorzitter Breemans neemt de notulen voor de belangrijke vergadering van vanavond nog even door. Helaas zijn er veel afmeldingen maar van afgelasten kan geen sprake zijn want er moeten belangrijke beslissingen genomen worden.

Rien Breemans -© Fotografie: Martin Hogeboom

Portretje met sigaartje:

Rien Breemans, voorzitter van de Beemans vergadering en directeur van Breemans Historisch Museum - © Fotografie: Martin Hogeboom

En een behind the scenes foto:

behind the scenes Breemans Museum - © Fotografie: Martin Hogeboom

Pa

Mijn vader hielp even mee bij het opruimen van de flitsers na een fotoshoot in de smederij met de band Supersundays. Een goede aanleiding om eens een stoer portret van hem te maken, in dezelfde stijl als de bandleden.

Mijn vader, Johan Hogeboom in de Smederij in Epe - © Fotografie: Martin Hogeboom

 

Onderweg: Ralf en Valal

Ralf van de Schaar en en Valal du Pon, onderweg van ADM in Amsterdam naar Thylejren in Denemarken.

 

Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom

 

Bij een tankstation in de buurt van Amersfoort stonden ze gisteravond ineens met een lekke band onder hun aanhanger waarin ze een Mongoolse Joert vervoeren. Het ventiel was afgeknapt. Gelukkig kon je in de bus gewoon overnachten en was hij voorzien van verwarming.

 

Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom

Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin HogeboomOnderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom
Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom
Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin HogeboomOnderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom

Onderweg van ADM, Amsterdam naar Thylejren, Denemarken - © Fotografie: Martin Hogeboom

Geen emaille

Hans Wubs, Hovenier - © Fotografie: Martin Hogeboom

Hans Wubs is een man met een afwisselende loopbaan: na jarenlang in de psychiatrie gewerkt te hebben werd hij sportverslaggever, voor de radio en de krant. Sinds 1992 is hij hovenier: lekker buiten werken, met zijn handen en zijn hoofd. Van moderne communicatie technieken moet hij niet veel hebben. “Dat drijft mensen alleen maar uit elkaar.” “Ik heb geen emaille, wel zo’n ouderwetse telefoon met een draadje.”

Human Duties

Hans Maier - humandutiesnetwork.com - © Fotografie: Martin Hogeboom

Weer een interessante man voor mijn lens vandaag! De nu 99-jarige Hans Maier heeft nog meegedaan aan de olympische spelen van Berlijn in 1936, in het waterpoloteam. Hij ziet een overeenkomst in het beoefenen van sport met de inrichting van onze wereld: met hulp van een aantal regels (plichten) kunnen we de wereld verbeteren en oorlogen overbodig maken.

Naast universele mensenrechten heeft een ieder volgens hem ook een aantal plichten: onder andere als hoeder van onze planeet, om deze te beschermen tegen verval. Maar ook plichten tegenover de samenleving en ten opzichte van zichzelf om zijn eigen talenten te ontwikkelen en een beter mens te worden. Een aantal jaren geleden heeft hij humandutiesnetwork.com opgezet, een website waarop hij zijn filosofie uiteenzet en waarop hij discussieert met anderen om te komen tot een invulling van deze plichten.

Ellen

Ellen - © Fotografie: Martin Hogeboom

 

After a career in fashion, both in the creative and the commercial side of the business, Ellen Dijkhuis finished an education at a classic academy for painting. The influence of her first career is still visible in her work: in her subjects as well as in the materials she paints on. In a recent series she combines her painting canvas with fabrics to bring extra structure and patterns into her work.